Skip to content

En del av vår tillväxtstrategi

Förvärv är en viktig del i vår tillväxtstrategi. Men ännu viktigare är det att förvärva rätt bolag - bolag med goda framtidsförutsättningar, dedikerad ledning och medarbetare som är engagerade och trivs. Därför håller vi alltid utkik efter bra bolag med en väl fungerande verksamhet, och som vill växa och utvecklas självständigt i en decentraliserad, trygg och stabil struktur.

Vi är inte låsta till våra nuvarande verksamhetsområden - vi är också öppna för bolag som erbjuder andra tjänster eller produkter med koppling till den nordiska dagligvarumarknaden.

 

Varför skulle jag sälja mitt bolag?

Ett bolag som man driver, och kanske själv har varit med att starta, skapar ofta ett så djupt engagemang att det blir en del av ens egen identitet. Flera av oss i Consivo är själva entreprenörer i grunden så vi förstår både hur det känns och vad som krävs för att skapa fortsatt utveckling.

Oavsett hur bra den egna verksamheten fungerar bör man ändå fundera på hur man ska göra framöver, både på kort och lång sikt.

  • Kanske närmar sig ett generationsskifte, och det inte finns någon som med självklarhet tar över?
  • Ser du en tillväxtpotential, men inte kan eller vill expandera på egen hand?
  • Ser du möjligheten att bredda verksamheten, men vill ha tryggheten med en etablerad struktur?
  • Vill du stanna kvar och fortsätta att utveckla ditt företag, men samtidigt skaffa dig en ekonomisk grundtrygghet?

Då ska du prata med oss på Consivo!

Men varför just Consivo?

Vi tror inte på toppstyrning och pekpinnar, utan på målstyrning och verksamhetsnära affärsbeslut. Därför har vi också en ägarfilosofi som skapar förutsättningar för entreprenörskap och motiverade medarbetare.

Vi är långsiktiga – på riktigt
Hållbart långsiktigt företagande med delägarskap för nyckelpersoner.

Självständighet är grunden
Full frihet under ansvar, i en decentraliserad affärsmodell.

Kunskap och stöd – om det behövs
Nätverk mellan bolagen och strategiskt stöd från branschexperter.

Finansiell styrka – en stor trygghet
Ekonomisk stabilitet är grundstenen hos oss.

Välkommen till vår bolagsfamilj!

 

"Vi hittade ett strategiskt fokus"

"Först var vi nog lite oroliga för att det skulle bli stora förändringar och att någon skulle komma och vända upp och ner på allting. Men så blev det inte. Det blev ett kliv framåt med mycket fokus på strategiska frågor.

En stor skillnad för oss är att det numera finns andra bolag som vi har ett gemensamt intresse med. Och jag har en löpande dialog med Consivos ledning. Det är skönt att diskutera med folk som verkligen kan branschen, och få råd och stöd inför olika affärsbeslut."

Johanna Hautamäki, VD, Johdin OY (förvärvades 2016)

Låter det intressant?

Hör av dig och låt oss ha en förutsättningslös dialog om du går i tankarna att sälja ditt företag eller har idéer kring andra former av samarbeten.

VD Edvard Björkenheim, telefon +46 76 001 58 01 eller maila till edvard.bjorkenheim@consivo.com